Gaziantep İslahiye’de P&G Türkiye, TOG Vakfı ve Milli Olimpiyat Komitesi’yle el ele

Böyle #hayırlı ve #anlamlı #işbirlği  projelerine bayılıyorum.  Kurumlarla, sivil toplum örgütlerinin güçlerini birleştirdiği sosyal projeler -özellikle de deprem bölgesine yönelikse- daha da değerli oluyor gözümde. Elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum. Bu okuyacağınız haberde, iki sivil toplum örgütü var. Hatta üç!!! P&G’yi bu kadar kapsamlı bi sosyal projeyi hayata geçirdiği için kutluyorum.
Geçtiğimiz haftalarda gittim Gaziantep İslahiye’ye. Yol uzun, git git bitmiyor. Hiçliğin ortasında 2000 kişilik bir Memurkent Konteyner kenti… İnsanın biraz içi buruluyor neler yaşamak zorunda kaldıklarını düşününce… Amaaaa ne zaman pgturkiye’nin Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Olimpiyat Komitesiyle hayata geçirdiği Umut Evi’ni görüyorum içim açılıyoooor.
Gerçekten güzel bir dayanışma örneği!!!! Ve çok değerli bir sosyal proje!!! Üç ayrı bölümden oluşuyor:
1- Destek Merkezi: Toplum Gönüllüleri Vakfı, burada devreye giriyor. Konteyner kentte yaşayan gençlere, çocuklara ve hatta kadınlara yönelik dolu dolu programlar sunuyorlar. İşlerini gerçekten çok güzel yapıyorlar.
2- Spor Okulu: Milli Olimpiyat Komitesi harikalar yaratıyor. Çocuğu, genci, yüzlercesi her gün, TMOK tarafından görevlendirilmiş spor hocalarıyla hayatlarına sporu entegre ediyorlar. Bölgede pek çok tesis gezdim. Bu kadar iyisini ilk kez gördüm.
3- P&G markalarının özel donanımlı konteynerleri: Çamaşır yıkatma-kurutmadan kütüphaneye, diş muayenesinden bebek bakım odasına; hatta gezici gıda bankasına kadar tüm markalarının sinerjisini bir araya getirmişler. Konteyner kent sakinlerinin hayatını kolaylaştırıyorlar.
Önce P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu’yla birlikteyizzzz. Bize bu sosyal projenin ana hatlarını anlatacak. Ardından STK temsilcileriyle bir arada olacağızz. Bölgeye desteklerin hep devam etmesi dileğiyleee…@pgturkiye  @togvakfi  @tmok_olimpiyat  #birlikteiyileşeceğiz #hayırlı #işbirliği #reklam 

UMUT EVİ UMUT OLDU

P&G TÜRKİYE, KAFKASYA VE ORTA ASYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI TANKUT TURNAOĞLU

GÜCÜMÜZÜ İYİLİK İÇİN KULLANARAK KURUMSAL BİR VATANDAŞ OLMANIN GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Tebrikler! P&G Türkiye olarak, 6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketinin ilk gününden itibaren gerçekleştirdiğiniz yardımları, kalıcı hale getirmek için Gaziantep İslahiye’de Umut Evi projesini hayata geçirdiniz. Hem de çok değerli iki sivil toplum örgütüyle: Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK). Ben de gittim gezdim ve çok etkilendim… Tek tek her şeyi sormak istiyorum. Ama önce P&G olarak bugüne kadar yaptığınız çalışmalarla başlayalım…
Yatırımlarımızla yarattığımız ekonomik etki, ürünlerimizle insanlara sağladığımız katkı dışında, çok önemli bir görevimiz daha var. Gücümüzü, iyilik için kullanarak, kurumsal bir vatandaş olmanın gerekliliklerini yerine getirmek! Biz, depremin ilk gününden itibaren hep bu anlayışla, dayanışma içinde hareket ettik. Hem kendi iç organizasyonumuzda hem de iş ortaklarımız ve iş birliği yaptığımız kurumlarla, el ele vererek, yardımlarımızı etkin bir şekilde ihtiyaç bölgesine ulaştırmaya çalıştık. Hem Türkiye’den hem de globalden sağladığımız fonlarla, konteyner kentlerde çamaşırhaneler, ağız bakım üniteleri, hijyen noktaları, bakım odaları kurarak, markalarımızın inisiyatifleriyle bölgedeki hijyen ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya destek olduk, halen oluyoruz.

UMUT EVİ‘YLE HEM İHTİYAÇLARI DAİMİ OLARAK KARŞILIYORUZ HEM DE SOSYAL HAYATIN CAN SUYU OLMAYA ODAKLANIYORUZ

Peki bu kadar çok yardım çalışmanız zaten varken, neden Umut Evi gibi bir projeyi hayata geçirme ihtiyacı hissettiniz…
Çünkü bu yardımları, daha kısa süreli; anlık/akut ihtiyaçlara cevap olarak sunabiliyorduk. En önemlisi, temel bakıma yönelik bu hizmetlerin hepsi bir arada değildi. İstedik ki, farklı konu başlıklarındaki hizmetlerimiz bir arada olsun ve kalıcı bir şekilde hizmet verebilelim! Depremin şiddeti ve etkilediği bölgenin büyüklüğü göz önüne alınırsa, gerçek anlamda tekrar ayağa kalkabilmek için çok uzun bir süreç var önümüzde. Üstelik sadece fiziki anlamda değil, manevi olarak da ayağa kalkması, kendine gelmesi, iyileşmesi gereken binlerce insanımız, çocuğumuz, gencimiz var. Onların geleceğe dair umutlarını tekrar yeşertebilmek, hayata tekrar güvenle tutunabilmelerini sağlamak hepimizin görevi. İşte biz, Umut Evi projemizle bir taraftan markalarımızla, ihtiyaçları daimî olarak karşılıyoruz, diğer taraftan sosyal hayatın da can suyu olmaya odaklanıyoruz.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI İLE “GENÇLİK DESTEK MERKEZİ” KURDUK
TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ İLE “UMUT EVİ SPOR OKULU”NU HAYATA GEÇİRDİK

Umut Evi, nasıl bir proje? Bir kere üç ayaklı bir proje…
Evet. Umut Evi Projemiz, İslahiye Memurkent’te üç ayaklı bir tesisten oluşuyor. İlki, markalarımızla verdiğimiz destek ve hizmetleri sunan “Umut Evi Marka Konteynerleri.” Burada Prima ile bebek bakım odasında annelerin emzirme, bebeklerin bez ve hijyenik bakım ihtiyaçları karşılanıyor.  Oral-B ile ağız bakım ünitesinde Türk Diş Hekimleri Birliği’yle gönüllü hekimlerimiz diş hekimi hizmeti veriyor. Fairy markamız ve  Gıda Kurtarma Derneği ile “Boşa Harcama” diyerek Türkiye’nin ilk gezici gıda bankasını deprem bölgesinde hizmete aldık. Ariel ile çamaşırhanede gün boyu çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti veriliyor.  Orkid ile kütüphanede ise hem öğrencilerin derslerini daha rahat yapmalarına olanak sağlıyor hem de kitap okuyarak vakit geçirmek, rahatlamak, kendini geliştirmek isteyenlere uygun bir ortam sunuyoruz. Projemizin diğer iki ayağında ise, özellikle çocukların ve gençlerin daha sağlıklı gelişmesine destek vermek amacıyla oluşturduğumuz hizmet birimleri de yer alıyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile kurduğumuz “Gençlik Destek Merkezi” ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile hayata geçirdiğimiz “Umut Evi Spor Okulu.”

GENÇLİK DESTEK MERKEZİ DEPREMDEN ETKİLENENLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ. HAFTANIN 7 GÜNÜ, REHABİLİTASYONA YÖNELİK FARKLI BAŞLIKLARDA ATÖLYELER, KÜLTÜR-SANAT EĞİTİMLERİ, OKUL DESTEK ÇALIŞMALARI VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİRİYOR


Destek Merkezi, çocuklara ve gençlere yaşadıkları süreçle ilgili destek veriyor. Peki hangi alanlarda, nasıl yapıyor bunu…
Depremden sonraki iyileşme sürecinde, fiziksel koşulların iyileştirilmesi kadar, psikososyal açıdan gelişimin de önemi büyük. Binlerce insan, ailelerini, sevdiklerini, evlerini her şeylerini kaybettiler. Bir gecede… Böyle bir yıkımla başa çıkmak elbette kolay değil. Mutlaka bir yardım eline ihtiyaç var. İşte bu nedenle, Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle, özellikle çocuk ve gençlerin sosyal faaliyetlerini ve eğitimlerini destekleyebileceğimiz Gençlik Destek Merkezi’ni hayata geçirdik. Burası, depremden etkilenenler için çok önemli bir rehabilitasyon merkezi görevi üstleniyor. Bu merkezimizde, haftanın 7 günü, depremden etkilenen çocukların ve gençlerin rehabilitasyona yönelik farklı başlıklarda atölyeler, kültür- sanat eğitimleri, okul destek çalışmaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra sosyal iyileşmelerini sağlayacak hak temelli etkinlikler, kadınlarla da psikososyal destek ve hobi ve meslek edindirme odaklı atölye çalışmaları yapılıyor. Burada bağlama ve gitardan matematiğe, resim ve sinemadan bilişime kadar birçok farklı alanda atölye çalışmaları düzenleniyor.

TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ SPOR OKULU’NDA, ÇOCUKLAR VE GENÇLER, PROFESYONEL ANTRENÖRLER EŞLİĞİNDE, VOLEYBOL, BASKETBOL, FUTBOL VE EĞLENCELİ ATLETİZM BRANŞLARINDA EĞİTİM ALABİLİYOR


Gelelim Spor Okulu’na… Hangi spor branşlarda eğitim var? Ve bunları düzenli olarak sağlayabiliyor musunuz?
Spor Okulu’nu, çocuk ve gençlere voleybol, basketbol, futbol, eğlenceli atletizm gibi ana branşlarda profesyonel antrenörler eşliğinde, eğitim alabilecekleri ve eğitim dışı zamanlarda da spor yapabilecekleri bir alan yaratabilmek amacıyla kurduk. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Spor Okulu’nda, 6-16 yaş arası çocuk ve gençler, antrenörler eşliğinde, belirttiğim branşlarda haftada 2 gün eğitim alabiliyor. Böylece hem sosyalleşiyor hem de isterlerse, spor kariyerlerine yön verebiliyorlar.

DESTEK MERKEZİ’NDE BUGÜNE KADAR 12 BİN KİŞİ FAYDALANDI

UMUT EVİ SPOR OKULU’NUN EİTİMLLERİNE İSE TOPLAM 4 BİN ÇOCUK KATILDI


Memurkent Konteynerkent’te 2 bin kişi kalıyor… Etki alanınız bununla mı sınırlı?
Hayır. Gaziantep, özellikle de İslahiye, depremlerden en çok etkilenen yerlerden biri. Dolayısıyla, aslında ihtiyaç sahibi çok daha fazla insan ve ufak bir iyilik dokunuşuyla hayatı değişebilecek çok daha fazla çocuk ve genç var. Bu nedenle Umut Evi içerisinde yer alan birimlerden Gaziantep bölgesindeki tüm depremzedelerin faydalanabiliyor. 7’den 70’e herkesin ilgi alanına uyabilecek seçenekler sunan Destek Merkezi’nde ise bugüne kadar 12 bin kişi faydalandı. Umut Evi Spor Okulu’nda 7 Ekim 2023’ten bu yana spor eğitimlerine toplam 4 bin çocuk katıldı. Her hafta düzenli olarak spor yapan çocuk sayısı ise 300 civarında.

SPOR OKULU’NUN AÇILIŞINDA OLİMPİYATLARDA MÜCADELE EDECEK MİLLİ JUDOCUMUZ BİLAL ÇİLOĞLU, PENTATLETİMİZ İLKE ÖZYÜKSEL VE MİLLİ BOKSÖRÜMÜZ BUSE NAZ ÇAKIROĞLU BİZLERLE BİRLİKTEYDİ

ROL MODEL OLARAK ONLARIN PROJEDEKİ VARLIĞI, ERKEN YAŞTA DÜZENLİ SPOR YAPMAYA ÇOK DEĞERLİ BİR KATKI SAĞLIYOR


Temel ihtiyaçları karşılamak ve rehabilitasyona katkıda bulunmak çok gerekli. Bu yöndeki adımlar da çok anlaşılır. Peki bir konteyner kentinde spor okulu açma fikri nasıl gelişti? Bunun çıkış noktası nedir…
P&G olarak yine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliğiyle 2014’de başlattığımız ve 2023’te kapsamını genişleterek, “Yıldız Anneler” adını verdiğimiz “Olimpik Anneler” projesi kapsamında, 6 Şubat depreminden etkilenen bölgedeki çocuklara bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı bir hayat için fırsat eşitliği sunma fikriyle yola çıktık. Bu fikir, Umut Evi projemiz içerisinde bir spor okulu açma planına dönüştü. Geçtiğimiz yıl, haziran ayında Paris 2024 Olimpiyatları yolunda destek verilen sporcu ve anne sayısını 36’ya yükselttiğimizi duyurduğumuz toplantıda, Umut Hareketi’nin ilk adımı olarak olimpiyat umudunu ve sporun iyileştirici gücünü deprem bölgesine de taşıyacağımızı açıklamıştık. İşte o gün, henüz bir tasarı olan spor okulunda, bugün bölgedeki depremzede çocuklar, spor yaparak geleceğe daha güvenle ve umutla bakmaya başladı. Projenin açılışında olimpiyatlarda mücadele edecek milli judocumuz, Bilal Çiloğlu, pentatletimiz İlke Özyüksel ve milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu bizlerle birlikteydi. Rol model olarak onların projedeki varlığı, erken yaşta düzenli spor yapmaya çok değerli bir katkı sağlıyor.

SAĞLIKLI TOPLUMLAR İÇİN SPORLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK EN ÖNEMLİ ADIM
SPORUN İYİLEŞTİRİCİ VE BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ

P&G olarak sizin sporla çok yakın bir temasınız var. Global olarak olimpiyat sponsorluğunun yanı sıra ülkemizde de yine birçok farklı branşta destekler veriyorsunuz. Spor sizin için neden bu kadar önemli?
Kurumsal vatandaşlık kavramıyla ele aldığımız ve topluma katkı sunan projeler geliştirdiğimiz en önemli alanlardan biri, spor. Çünkü sporun, sadece beden değil ruh sağlığını da iyileştirdiğini biliyoruz. Sağlıklı toplumlar yetiştirmek için sporla büyüyen çocuklar yetiştirmek en önemli adım. Sporun iyileştirici ve birleştirici gücüne de inanıyoruz. Daha disiplinli, empati yeteneği ve takım olma bilinci gelişmiş, mücadeleden ve azmetmekten ne olursa olsun vazgeçmeyen nesiller yetiştirmekte spor önemli bir rol üstleniyor. Spor, etkili bir iletişim aracı olarak da karşımıza çıkıyor. Üstlendiğimiz sponsorluklarla, markalarımız ve ürünlerimizle tüketicilerin yaşamlarına dokunurken spora ilginin artmasına ve spor branşlarının gelişimine destek veriyoruz.

BİRAZ OLSUN YAŞADIKLARI ACILARI UNUTTURUP, GELİŞMELERİNE FAYDA SAĞLAYIP, GELECEĞE UMUTLA BAKMALARINA DESTEK OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE


Aldığınız geri dönüşler nasıl? Sizi etkileyen, “İyi ki yapmışız” dedirten nelere şahit oldunuz?
İnanılmaz olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da tabi bizi çok mutlu ediyor. Çocuklar ve gençler, zamanlarını dolu dolu geçirdiklerini söylüyorlar. Hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Oyun oynuyorlar, film izliyorlar. Kütüphanede kitap okuyorlar, ödevlerini yapıyorlar, müzik derslerine katılıyor, estrüman çalmasını öğreniyorlar, drama derslerine giriyorlar. Ve tabii spor yapıyorlar… Biraz olsun yaşadıkları acıları unutturup, gelişmelerine fayda sağlayıp, geleceğe umutla bakmalarına destek olabiliyorsak ne mutlu bize…  #hayırlı #işbirliği

Yorum Bırak