Denizle temasları yoktu, yelken yarışçısı oldular, zorlu etaplarda, ödül de aldılar!!!

Geldik Cumhuriyetin Kızları röportaj serimizin sonunaaaa💫💫

Bu bölümde, Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ve Kotex ekibinin, denizle teması olmayan kadınlardan oluşturduğu takımla huzurlarınızdayııımmmm. Takım, hepimizi sarsan depremden birebir etkilenen kadınlardan oluşuyor.
.
Cumhuriyetin Kızları ekibi, geçtiğimiz günlerde, 4. Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Halikarnas 100. Yıl Kupası’ndan iki ödülle döndü!  Bu vesileyle ekipte yer alan cesur ve güçlü kadınlarla buluştum.
.
Bu cesur kadınlar, hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmeyen ve her zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğumuzu bir kez daha gösteriyor! Lafı fazla uzatmadan sözü onlara bırakıyoruuummm….

NURSEL KAPLAN / GAZİANTEP

*Ben Nursel. 22 yaşındayım. İşletme Yönetimi öğrencisiyim. Yelken yapmak çocukluk hayalimdi. Ama bugüne kadar denizle hiç temasım olamamıştı. Yüzme de bilmiyordum. Cumhuriyetin Kızları Projesi’ne bu yüzden başvurdum. Hem hayalimi gerçekleştirmek hem de benim gibi hayallerini gerçekleştirmek isteyenlere örnek olmak istedim. Olağanüstü bir tecrübeydi. Bir kere daha ikna oldum ki kadınlar olarak, isteyip de başaramayacağımız hiçbir şey yok!

*Önce teorik ve uygulamalı eğitimlere katıldık. Sonrasında da yarışlarda görev aldık. Her anı aksiyon doluydu. Dalgalarla boğuştuk, rüzgara kafa tuttuk. Deniz üzerinde hiç bu kadar uzun süre bulunmadığım için başta çok zorlandım. Heyecandan kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Ama sonra alıştım, ekibin bir parçası oldum. Ben piyano bölgesinde görev aldım. Mandarları yönetiyordum. Yelken basımı, balon basımı ve tekrar onların indirilmesinde etkin rol alıyordum. Mükemmeldi, mükemmel!

*Cumhuriyetin Kızları projesi bana, hayatın da yelken yolculuğu gibi inişli çıkışlı olduğunu ama ne zorluk yaşarsak yaşayalım mutlaka sonunda güzel şeyler olabileceğini öğretti. Umut hep var yani! Kadınların da başaramayacağı hiçbir şey yok!

BEYZA NUR ÖZDEMİR / HATAY

*Ben Beyza. Hataylıyım.
Eczacılık Fakültesi’nde okuyorum. Cumhuriyetin 100. yılında 100 kadını yelken ve denizle buluşturma fikri,
beni büyüledi. Projeyi duyar duymaz aşık odum, hemen başvurdum. Eğitimler harika geçti.

*Yarışın başlarında biraz tedirgindim. Saatler ilerleyip, yelkenliye alışınca, bir de Murat Hoca gibi tecrübeli bir kaptanımız olunca, tedirginliğim uçtu gitti. Bu deneyim bana hayatta zorluklar olsa da pes etmemeyi, azim ve sabırla sonuna kadar devam etmeyi ve takım çalışmasının önemini öğretti.

*4. Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Halikarnas 100. Yıl Kupası’nda iki farklı kategoride ödül aldık. Çok mutlu oldum. Biz, kadınların ‘istedikleri her şeyi yapabileceklerini’ bir kez daha göstermiş olduk. Gelecek için yelken açtık! Yaşasın Cumhuriyet Kızları!

GİZEM FIRINCIOĞULLARI / HATAY

*Ben Gizem. Hataylıyım. İskenderun Teknik Üniversitesi Lojistik 1. sınıf öğrencisiyim. Cumhuriyet adına gerçekleşen bir projede yer almak gurur verici. Projenin amacı güzel: Genç kadınlara, “Sen her şeyi yaparsın, yeter ki iste, başaramayacağın hiçbir şey yok!” diyor!

*Yarış öncesi genel bilgilendirmeleri aldık. Tüm yarış boyunca da hocalarımızdan eğitim almaya devam ettik. Zorlu bir yarıştı. Ama pes etmeyi hiç düşünmedik. Tüm ekip, birbirimize kenetlendik. Unutulmaz bir deneyim yaşadık. Murat Hoca’ya, Orjin Abla’ya ve tüm Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ekibine teşekkürler. Olağanüstü bir şey yapıyorlar! Mutlaka bu projeye dahil olun..

SÜMMEYYE NUR YILDIZ / HATAY

*Ben Sümeyye. Hataylıyım. 24 yaşındayım. ODTÜ’de Matematik Öğretmenliği okuyorum. Projeye, depremden sonra başvurdum. Yelkenin çalışma mantığına yakından şahit olmak muhteşem bir histi. Runner’da görev aldım.
*Gelecek İçin Yelken Açıyoruz
ekibinin bir parçası olmayı düşünüp, denizle teması olmadığı için tereddüt edenler olabilir. Etmesinler! Başvursunlar! Çok tecrübeli bir ekiple çalışacaklar. Korkularını yenmelerini ve bu deneyimin keyfini sonuna kadar çıkarmalarını dilerim. Çünkü Cumhuriyetin Kızları #isterseyapar.

HİCRET YILMAZ / MALATYA

*Ben Hicret. Malatyalıyım. Makine mühendisiyim. Neredeyse, yüzde 90’ını erkeklerin oluşturduğu bir sektörde çalışıyorum. O yüzden “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” hareketiyle ‘kadınlar yapamaz’ olarak kodlanan tüm tabuların karşısında durmak istiyoruz” cümlesinden özel olarak etkilendim. Bir de projenin, hiçbir zaman gerçekleştirme fırsatı bulamadığım yelken sporuyla birleştirerek yapılıyor olması, beni inanılmaz heyecanlandırdı. Başvurdum.

*Karadaki teorik eğitimin ardından yarış esnasında pratik eğitimimizi tamamladık. Ben balon ve Cenova vinç kısımlarında aktiftim. Yarışların her anından zevk aldım. En uzun ve en zorlu yarış olan son yarıştan sonra bile “Keşke yarın da çıksak!” dedim.

*Projenin arkasında, görülen ve görülmeyen müthiş bir ekip ve inanılmaz bir emek var. Hangi kısmından bahsetsem eksik kalır. Her şey, en ince detayına kadar öyle güzel düşünülmüş ki… Gelin birlikte çoğalalım, daha çok kadına örnek olup, “yapabileceklerini” gösterelim!

*Yarına bakıp, hayata devam edebilme konusunda daha umutluyum şimdi. Şanslı ve daha güçlü hissediyorum. Çünkü muazzam bir şeyin parçası olup, başarıyla çıkabildim. Gururla temsil ettiğim kadınların, ne isterlerse yapabileceklerinin kanıtı olarak karşınızda duruyorum. Bu bile insanı, yarına dair heyecanlandırıyor…

ROJİN ALTUN / ADIYAMAN

*Ben Rojin. Adıyamanlıyım. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık öğrencisiyim. Yelken hep ilgilimi çekiyordu, yelkene yoğunlaşmak ve bu heyecanı Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusuyla, birbirinden özel kadınlarla birlikte taçlandırmak istedim. O yüzden bu projeye başvurdum. Unutulmaz bir deneyim yaşadım. Tabii ki zorlukları da vardı. Sert zeminde yattım, uykusuzluk yaşadım zaman zaman midem de bulandı ama her şeye değdi. Zaman yönetiminin önemini anladım: “Ne görev alırsan al, o işi seri, hızlı bir şekilde tamamla!” öğredim. Ve çok sıkı dostluklar kurdum. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim; gecenin 3’ünde tekne son sürat, neredeyse 90 derecelik açıyla giderken, hem uyuyup hem de denize düşmemeyi öğrendim!!!

*“Gelecek İçin Yelken Açıyoruz”
ekibinin bir parçası olmayı düşünüp, denizle teması olmadığı için tereddüt edenlere ne mi söylemek isterim: Sen hâlâ bekliyor musun? Neyi, neden, ne için erteliyorsun? Yanına alacağın tek şey hayallerin, zaten seni sen yapan da onlar değil mi? Tüm cesaretin içinde saklı. Karnında kelebekler uçuşuyorsa, ne maceralar yaşayacağını düşünüp, hayaller kuruyorsan tereddüt etmene hiç gerek yok. Senin yerin burası, yelken senin ikinci evin! Hadi dene!

*Kotex’in “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” ekibinin bir parçası olmayı düşünüp, denizle teması olmadığı için tereddüt edenlere ne mi söylemek isterim: Sen hâlâ bekliyor musun? Neyi, neden, ne için erteliyorsun? Yanına alacağın tek şey hayallerin, zaten seni sen yapan da onlar değil mi? Tüm cesaretin içinde saklı. Düşünürken karnında kelebekler uçuşuyorsa, ne maceralar yaşayacağını düşünüp, hayaller kuruyorsan tereddüt etmene hiç gerek yok. Senin yerin burası, yelken senin ikinci evin. Hadi dene, seni orada bekleyenler var.

ŞAFAK ADIGÜZEL / AĞRI

*Ben Şafak. 24 yaşındayım. Ağrılıyım. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde psikoloji okuyorum. “Gelecek İçin Yelken Açıyoruz” ekibi, iklim değişikliği ve doğa kirliliğinin dünya üzerinde yarattığı tahribata karşı bir ses olabilmek için yola çıkıyor. Yolları Kotex’le kesişiyor ve birlikte cumhuriyet kadınlarının istedikleri her şeyi yapabileceklerini göstermek istiyorlar. Proje her açıdan çok anlamlı. Ben de bir parçası olmak istedim.

*Başlangıçta biraz korkum vardı. Ama korkum, motivasyon kaynağım oldu. Onunla yüzleşmek ve aşmak, beni daha güçlü hissettirdi. Önce temel yelken ve güvenlik prosedürleri hakkında bilgi aldık. Ama asıl öğrenme, gerçek deniz koşullarında oldu. Rüzgarın yönünü, dalgaların hareketini anlamak, yelkeni ayarlamak gibi becerileri, yarışırken öğrendik. Zorlukları aşmak için gösterdiğim çaba, ne kadar güçlü olduğumu görmemi sağladı. Ayrıca doğayla uyumlu bir şekilde hareket etmek, beni daha sabırlı ve alçakgönüllü hale getirdi. Ayrıca kadınlar olarak, istersek her şeyi başarabileceğimizi bir kez daha görmüş olduk.

*Kızkardeşlerime şöyle seslenmek isterim: Hayallerinizin peşinden gitmekten vazgeçmeyin! Kendinize inanın! Kendi hikayenizi yazın ve geleceği şekillendirmek için gereken adımları atın. Unutmayın, bizim gücümüz sınırsız. İstersek her şeyi başarabiliriz…

Ayşe Arman olarak, Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ekibinin kaptanı, milli yelkenci Murat Tan ile yaptığım röportajı sunmam için bir Instagram postu hazırlar mısın? Emoji de kullanalım

Yorum Bırak